dilluns, 15 de novembre del 2010

PDI i EDUCAT 1x1


La Pissarra Digital Interactiva és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordenador, un vídeoprojector i un dispositiu de control, que permet projectar a una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup, a més, es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció, tant amb el propi dit, o qualsevol altra part del cos, com en bolígrafs especialitzats.
El propi programa té infinites aplicacions per fer activitats, qualsevol presentació, etc.
http://platea.pntic.mec.es/~jolall1/smart/recursos.htm En aquest link trobareu recursos de la PDI.

En referència a l'aplicació educativa hi ha milions d'activitats per fer amb els nens, en aquest link n'hi trobareu algunes.


 http://www.slideshare.net/PremiTIC/pizarra-digital-interactiva-unidades-de-trabajo Aquest link us ajudarà a saber un poquet més, pel que fa a les aplicacions, recursos, funcionament, etc., de la Pissarra Digital Interactiva que, sota el meu punt de vista, és una de les noves tecnologies més eficaç i innovadora; escrivim amb el dit????, això encara no s'havia vist mai i, per tant, és el boom actualment. Amb això els nens es motiven moltíssim perquè ¿Qui de petit no ha volgut que el seu dit pogués escriure? Les noves generacions ja ho tenen, és com tenir color enganxat al dit: DIVERTIDÍSSIM, a més, aprenen i desenvolupen múltiples capacitats.




El projecte EDUCAT 1x1 ha segut la innovació a moltes escoles de secundària aquest curs 2010/2011. Es tracta de que cada alumne porta el seu ordenador portàtil a l'aula, la meitat del seu valor amb l'ajuda de la Generalitat, i des d'allí poden veure tots els apunts de les assignatures, totes les activitats i segueixen així la classe, mitjaçant un campus virtual on el professor pot detectar qui està conectat i qui no. Això afavoreix la integracicció a les noves tecnologies i fomenta d'una manera estratègica la cerca d'informació per la xarxa. 
He de dir, que al principi, aquesta idea no era del meu agrado, però cada vegada veig que els alumnes tenen més motivació pels estudis i els fa està més atens a l'explicació, ja que és més dinàmic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada